Tudatos mozgás a babavárás idején

„Amióta az eszemet tudom, a mozgás mindig is az életem egyik meghatározó eleme volt, és az is marad!”

22am01.jpg

Ezt így gondoltam akkor is, amikor megtudtam, hogy kisbabát várok! Terhességem előtt rengeteg kismama fordult meg az óráimon, akik szinte a teremből mentek a szülőszobára. Én is így gondoltam helyesnek, hiszen ez a baba úgy fogant, hogy előtte rendszeresen mozogtam, az volt az alap bioritmusom. Miért kellene változtatnom rajta, abbahagynom a rendszeres mozgást?

Mit, mikor, hogyan?

Miután konzultáltam az orvosommal, és ő sem látta semmi akadályát, folytattam a rendszeres mozgást. A terhesség előrehaladtával, ahogy változott az alakom, nőtt a terhem, az egyes trimeszterek meghatározott gyakorlatait gyakrabban végeztem azért, hogy a folyamatos súlypontváltozás ne hátráltassa a mindennapi tevékenységeimet.

b_800_600_0_00_images_22am02.jpg

Így rendszeresen végeztem egyensúly-, keringést fokozó és hátizom-erősítő gyakorlatokat. Nagy hangsúlyt kapott a stretching, a nyújtás, lazítás, a csípő nyitása, ami a feszültségoldásban, koncentráció fejlődésében segített. Ezeket a mozgásokat a bodyART(tm), gerinctorna, stretching órákon végeztem.

Egyensúly test és lélek között

Fontos volt számomra az is, hogy ne csak fizikai terhelést adjak magamnak, hanem foglalkozzak a lelkemmel is, hiszen a hormonok tombolását nagyon jól lehet mozgással kontrollálni! Igen, a korábban felsorolt mozgásformák, azokon belül is a bodyART(tm), nagyon simogató hatással volt a lelkemre, nem csak testileg, de lelkileg is feltöltött!

Ezért mindenkit arra tudok biztatni, hogy terhessége alatt is folytassa tovább a rendszeres mozgást és figyelje a teste reakcióit.

22am03.jpg

Bízd magad az érzéseidre!

A test mindent jelez. Mi az, ami jólesik és mi az, ami nem. Hallgatni kell ezekre a jelzésekre, és akkor semmi bajunk nem történhet. Ha az orvos nem látja akadályát, mozogjunk bátran a terhesség alatt, testünk meghálálja a törődést!

Azóta megszületett a kislányom. Boldog, kiegyensúlyozott baba. Két hónapos korától újra tartok órákat, könnyen visszarázódtam a munkába, mert csak nagyon rövid időre hagytam abba a rendszeres mozgást.

A bodyART MOZGÁSSTÚDIÓ szeretettel vár minden aktív kismamát!

Lencsés Rita

bodyART Elit tréner

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!