A jóga jó! Miért is?

jjg 1.jpg

Azt minden kismama nagyon jól tudja, hogy terhessége alatt nem erőltetheti meg magát túlságosan. Azonban ez még nem zárja ki a rendszeres, ám kímélő testmozgást.

b_800_600_0_00_images_jjg_2.jpg

Amerikai orvosok szerint például ha valaki a teherbe esést megelőzően rendszeresen futott, nem hogy nem árt ha tovább űzi kedvenc sportját, de még egyenesen használ is! Azonban ha igazán kímélő és teljes mértékben pozitív hatásra vágyunk, válasszuk a jógát, mert:

A jógapózok javítják a kismama testtartását, növelik rugalmasságát, így elkerülhetőek a jól ismert kellemetlenségek, mint például a derék- és hátfájás.

jjg 3.jpg

Az egyik nagyon fontos elem a jógában a relaxáció, mellyel feloldjuk a testben a feszültségeket, megnyugtatjuk az idegrendszert, az érzelmeket és az elmét. A jógázást mindig relaxációval kezdjük, és azzal is fejezzük be; közben végighaladunk a fizikai test részein, majd az elme lecsillapítása után (a gondolatok elengedése) képzeletben egy olyan helyre "megyünk", ahol tökéletesen jól érezzük magunkat. Lehet ez a hely egy csodálatos virágos rét, egy szép tengerparti szakasz, vagy egy olyan hely, ami csak a képzeletünkben létezik.

A relaxáció és a jógapózok kivitelezése alatt a fókuszálás, vagyis a figyelem összpontosításának képessége is javul. A testmozgásokat is a legnagyobb odafigyeléssel, tudatosan végezzük, hogy felébresszük és fejlesszük a testtudatot. A gyakorlatok kitartásával az egész test, az izmok, még a mélyizmok is erősödnek. A belső szervekre is hatással vannak a jógapózok, a kitartás ideje alatt jótékony masszázsban részesülnek, így javul a vérkeringés, és a méreganyagoktól is gyorsabban szabadulunk meg.

A jógapózok gyakorlása során nem elfáradunk, hanem ellenkezőleg, feltöltődünk energiával, nyugodtabbá, és kiegyensúlyozottabbá válunk.

Regős Judit

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!