Amit tudnod kell a terhesség alatti szexről

Sok minden változik a szervezetedben és az életedben is, a többi között a szexuális szokásrendszer. Hiszen már nem csupán ketten vagytok ott az ágyban. Nézzük hát, hogyan hat a szeretkezés hármótokra!

Jobban kívánhatod a szexet, mint bármikor Sok állapotos asszony érzi, szexuális élete jobb, mint korábban bármikor. Ennek oka, hogy a megváltozott hormonháztartás érzékenyebbé tesz, fokozza a nemi vágyat, erőteljesebbé válik a szexuális kielégülés akarása. A hormonok aktivitása mindemellett azt is eredményezi, hogy szeretne minél jobban, csinosabban, sőt egyre kívánatosabban kinézni. Nem véletlen, hogy sok kismama attraktívabb külsőt ölt, mint terhessége előtt. Mégis néhányan lelkifurdalást éreznek, hogy élvezik a szexet, pedig ez teljesen normálisnak mondható a gyermekvárás állapotában is.

b_800_600_0_00_images_tudnodkell.jpg

Teljesen elutasíthatóvá válsz, ha a szeretkezésről van szó Megtörténhet, hogy az állapotos elfojtja szexuális vágyait, és a szeretkezés a legutolsó, ami ilyenkor az eszébe jut. Annak is sok oka van, hogy a kismamák egy része ilyenkor ódzkodik a szextől. Eleinte a hányingerek, a fáradtság veszi el a kedvét, a hangulatát a szextől. Ha a társa nem tudja mire vélni tartózkodásodat, kedvesen, de határozottan magyarázd el neki, hogy ez időben nem a szex szerepel vágyaid toplistáján. 

Miután a kezdeti kellemetlen kísérőjelenségek elmúlnak, kedvezően változhat a szexhez való viszonyod. Ezért relaxációval, nyugodt életmóddal változtathatsz is. Ha nem így történik, ne aggódj, hogy nem vágysz az erotikus ölelkezésre. Semmi baj nincs, most már valóban a gyermeked születésére koncentrálsz. A partnered jobban kívánja a szeretkezést, mint bármikor Merthogy ez is megtörténhet. Mégpedig azzal a szándékkal, hogy a szexuális gyönyör korábban nem tapasztalt magasságaiba emeljen téged - és persze önmagát, azért, mert sok férfi még szebbnek, kívánatosabbnak találja áldott állapotban lévő párját. A terhesség a férfiaknak szexuálisan izgatóbb lehet. Mindkettőtök szenvedélyét, vágyakozását növelheti az, hogy ezúttal nincs gond fogamzásgátlással, a nem kívánt terhességtől való félelemmel. 

Valóban csak az örömszerzésre figyelhettek. Sok asszony úgy tapasztalja, hogy a párja figyelmesebb, gondosabb és nem szűnő nemi vággyal veszi őt körül csak azért, mert szerelmesebb, mint valaha. Az apaság érzése pedig ugyanolyan izgalmas a férfiaknak, mint a nőknek az anyaság. A párod szüneteltetné a szexuális együttléteket 


Nem minden férfi fogadja lelkesen a párja terhességével együtt járó testi térfogatváltozást. Előfordulhat, hogy nem szívesen öleli pocakos kedvesét, zavarja az állapota, és sajnos úgy érzi, hogy így cseppet sem kívánatos. Más férfiakat nem zavarnak a megnövekedett keblek, a nagy pocak, mégis igyekeznek elzárkózni a terhesség alatti szextől. Többségük attól tart, hogy sérülést okoz a babának. Mások úgy érzik, hívatlan vendégek az ágyban, és alaposan csökkentik a szexuális repertoárt. 

Persze kilenc hónapig fokozottabban gondoskodónak és kedvesnek látod a párodat, de előfordulhat, hogy ő a pocakod miatt nem talál túl szexisnek. Ez elkedvetleníthet, de ilyenkor mindenképpen beszéljetek az érzéseitekről, beleértve az eddigi szexuális szokások esetleges megváltoztatásáról. Először lehet részetek a sokrétű élvezetben 


Itt a nagy pillanat a csodálatos együttlétekre. A várandósság alatt az ösztrogének érzékenyebbé teszik a nőket, segítve ezzel a gyors és többszöri kielégülést. Az orgazmusok, az izmok összehúzódása segítenek a majdani vajúdásban. A terhesség alatt a hormonok számának növekedése, működésük intenzitása a szokottnál jóval érzékenyebbé teszik a nemi szervet. Egyes nőknél ez az extra érzékenység kényelmetlen, másokat viszont az egekbe röpíthet a szer

b_800_600_0_00_images_tudnodkell2.jpg

Az orvosod eltanácsolhat a szextől Előfordulhat, hogy az orvos teljesen eltilthatja paciensét a szextől. Ha korábban volt már vetélése, óvatosnak kell lennie a szexszel. Különösen az egykori menstruációs időszakban. Tartsd magad távol a szextől akkor is, ha bármilyen vérzés lép fel, erről egyébként is tájékoztatnia kell az orvost. Ő minden probléma esetén ellát tanácsokkal. 

A tapasztalatok szerint a nők a várandósságuk korai időszakában és a szülés előtti néhány hétben kerülik a szexuális érintkezést. Ritkán fordul elő, hogy a kismama szenvedne az elől fekvő méhlepénytől, amikor az a méhnyak és a baba között helyezkedik el, ami miatt elkerülendő lehet a testi együttlét.

Korábban elképzelhetetlen pózokkal próbálkozhattok

Ha a megszokott misszionárius póz már kényelmetlen ebben az állapotban, kipróbálhattok más technikákat. A legegyszerűbb, hogy Te vagy felül, ami lehetővé teszi, hogy figyelj a behatolás mélységére, ritmusára. A lovagló üléstől kezdve sokféle helyzetet kereshettek, mivel az is elképzelhető, főleg a nagy hasnál, hogy fárasztó kettőtöket mozgatni lovagolva. A legfontosabb, hogy megtaláljátok azt, amelyik a legkényelmesebb mindkettőtöknek. Mi több: mindhármótoknak. Igaz, nagy próbatétel egy párnak, de nem szükségtelen próbálkozás az olyannyira várt harmadik érdekében.

Ne aggódj, a szex nem árthat a babának A terhesség alatti szexuális élet általában biztonságos a kicsi szempontjából, akit a magzatvíz véd. A várandós nő azonban a saját érdekében mégis tartózkodjon az erős, "nyomatékos" szextől. Ez fájdalommal, a vagina horzsolásos sérülésével járhat, amelynek pedig sérülésmentesnek, minden szempontból épnek kell lennie a szülésre. 


 

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!