Várandósan is csinosan!

A várandósság alatt megváltozik alakunk. Sokan attól félnek, hogy a felszedett kilókkal, kerek formával, elveszítik nőiességüket, bájukat. Pedig ez egyáltalán nem így van. A várandósság alatt is lehet divatosan és csinosan öltözködni.Ma már a kismamaruhák széles választékban kaphatóak - egészen a hétköznapi viselettől az üzleti kosztümös megjelenésen át az alkalmi ruhákig.

Le a bő nadrágokkal!

A megnövekedett pocakkal már nem túl kényelmes szűk nadrágban. De ne aggódj, nem kell 3 mérettel nagyobb nadrágot vásárolnod! A mai várandós nadrágok már nem ormótlanok és szabásuk is alkalmazkodik a legújabb divathoz. Mondhatnánk azt, hogy olyan, mint egy átlagos nadrág csak épp a derékrésze van átalakítva. A nadrágok bővítésére általában kétféle módszert használnak. Az egyik legelterjedtebb fajtája, a pamut betéttel kibővített nadrág. Ez olyan, mint egy csípőnadrág, amire a pamut betétet varrnak. Elasztikus anyagának köszönhetően kényelmesen hozzásimul a pocakhoz és alkalmazkodik a változásokhoz. Használata könnyű és praktikus, ráadásul szülés után is tovább lehet használni. Elég a pamut részt lehajtani, és máris csípőnadrágként funkcionál.

A másik fajtája inkább egy hagyományos nadrághoz hasonlít. Az övrészébe egy gumipántot varrnak be, és az oldalába gombokat. A gumit a derékbőségnek megfelelően kell meghúzni és azt rögzíteni a gombokkal. Alkalmazkodik a pocak változásához, így kényelmes viseletet biztosít. Állíthatósága miatt nyugodtan fel lehet venni a szülés után is.

Szoknyák, ruhák, tunikák

Nem kell követned a divatot, ő követ téged!A legújabb divatú szoknyák már pamut betéttel készülnek. Sőt a mostani ruha trendek is neked kedveznek. Újra divatba jöttek a mell alatt meghúzott ruhák és felsők, melyek jól takarják kerekedő pocakodat. Kényelmes és divatos is! Nemcsak terhesség alatt, hanem szülés után is bátran fel lehet venni.

Követni kell a divatot, de nem kell túlzásokba esni!Nem túl előnyős a teljesen kivillanó pocak és a passzos nadrág. Egyrészt a szabadon hagyott has megfázhat. Másrészt a szűk nadrág nyomhatja a pocakot, ami persze a kismamának és a babának nem túl kényelmes és egészséges. Nincsenek szabályok arra, hogy milyen ruhát nem lehet felvenni, egy a lényeg- mindig olyan ruhát kell választani, ami neked és a „babádnak” is kényelmes.

Ruha alatt…..

Fontos, hogy a ruha alatt is kényelmesen érezd magad!Mell és pocak növekedésével egyre nehezebb belebújni a megszokott fehérneműinkbe. Sajnos idővel váltani kell. Kifejezetten kismamáknak való alsónemű a hasfogó bugyi. Megfogja a pocakot, nem csúszik le, és ami a legfontosabb még kényelmes is. De ha valaki nem szereti, akkor választhat pocak alatti bugyit - bár szerintem ez egy idő után már nem a legkényelmesebb. A tanga meg mindenkinek szíve joga, bár nem túl szerencsés a használata, de ha valaki szereti, akkor nyugodtan hordja – de csak addig még kényelmes számára. A melltartó nagyon lényeges a terhesség alatt. Terhesség alatt nő, duzzad a mellünk. Ebben az időszakban a megfelelő tartás nélkülözhetetlen. Ezért is nagyon fontos, hogy megfelelő melltartót válasszunk. A tartás pedig a pánttól függ. Minél vastagabb a pánt annál jobb a melltartó tartása.

Nem kell lemondanod a csipkés fehérneműkről! Ma már a kismamáknak készültek is ugyanolyan szexisek, mint a hagyományosak. Csipkések, színesek, kivágottak és döglesztően szexisek! De arra mindig figyeljünk oda, hogy alsóneműink természetes anyagból készüljenek.

Koczka Kinga

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!