A Loritan® és az Orchidea találkozása

Az orchideának szimbolikus értéke van, számos kultúrában látnak hasonlatosságot közte és a női nemi szerv között. Míg korábban szinte csak a szexualitás szimbóluma volt, a mai korban már a szépségé és az eleganciáé is.

Az orchidea, mint a termékenység megtestesítője

Japánban az orchideák fénykorukat a 17-19. században élték. Ebben az időszakban a növények és a természet hagyományos tisztelete és szeretete még inkább előtérbe került, és a gazdag nemesek kincseket fizettek egy-egy ritka orchideáért. A tehetősek kertjeiben megjelentek a Cymbidiumok, amelyek nagy dézsákban, edényekben nevelhetők, de megfelelő éghajlaton akár a kertbe is kiültethetők. A Cymbidiumok a korabeli Japánban nemcsak cserepes virágként, hanem vágott virágként is nagy népszerűségnek örvendtek. A vágott virágszárak a sok nagy és színes virággal a vázákban is sokáig nyíltak, és nagy díszítő értékük miatt is népszerűek voltak.

Ezt a hírnevet bizonyítja egy középkori monda:

A császár felesége hosszú idő óta meddőséggel küzdött. Egy napon a kertész néhány szál Cymbidium ensifoliumot tett a vázába, amely a császári pár hálószobájában állt. A császárné megcsodálta e szép növényt és mélyen beszippantotta finom illatát. Ettől a meddősége megszűnt és 13 egészséges gyermeknek adott életet az évek során.

Richter Egészségváros

Szavazz!

+
1
+
2
+
3
+
4
+
5
+
6
+
7
+
8
+
9
+
10
+
11
+
12
+
13
+
14
+
15
+
16
+
17
+
18
+
19
+
20
100 szavzat van hátra

jVoteSystem developed and designed by www.joomess.de.

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!