Babavárás: a test és a lélek változásai!

Babavárás: a test és a lélek változásai!A terhesség nem betegség… ám amikor átfutjuk azt a rengeteg változást, ami történik a várandós szervezetében a 9 hónap alatt, akkor látjuk, hogy ugyan nem betegség, de mindenképpen nagyon más állapot. Ekkor válik érthetővé az is, hogy miért kell 6 hét ahhoz, (filmgyárak környékén 1 hét) hogy ezen változások visszaalakuljanak eredeti állapotukba.

Babavárás: a test és a lélek változásai!

A második baba érkezése

A második baba érkezéseEgyet a mamának, egyet a papának és egyet a hazának – tartja a mondás. Ugyanis 3 gyermek egy családban, már reális népszaporulatnak tekinthető.

A második baba érkezése

9 hónapig tartó várakozás

Nyelvünk többféle kifejezést használ arra, amikor egy anya kihordja a magzatát. Másállapot, terhes, áldott állapot, várandós. Nekem a várandós tetszik a legjobban, hiszen kifejezi a 9 hónapig tartó várakozást, ami megelőzi a baba születését, és lelkileg is felkészíti az anyát a jövevény fogadására.

9 hónapig tartó várakozás

A tervezett második baba

A tervezett második babaEgyet a mamának, egyet a papának és egyet a hazának – tartja a mondás. Ugyanis 3 gyermek egy családban, már reális népszaporulatnak tekinthető. Ehhez képest az EU statisztikai hivatala szerint 2011-ben az uniós tagállamok közül Magyarországon volt a legalacsonyabb a teljes termékenységi arányszám.

A tervezett második baba

Babát szeretnél? Akkor ne stresszelj!

Babát szeretnél? Akkor ne stresszelj!A stressz és a vágyott gyermekáldás elmaradása közt vitathatatlanul kapcsolat van, ezt számtalan kutatás bebizonyította már. A szervezet fokozott igénybevételkor nem törekszik a fajfenntartásra, kizárólag önmagára koncentrál. Mit tehetsz hát? Lazíts!

Babát szeretnél? Akkor ne stresszelj!

Karácsonyra várod a babád?

Karácsonyra várod a babád?Az ünnepek közeledtével még inkább felfigyelünk azokra a kismamákra, akik meghitt nyugalommal, sugárzó arccal, és persze óriási gömbölyű pocakkal sétálnak az utcán. Akár a karácsonyi sürgés-forgás közepette, akár utána érkezik a kis jövevény, egyet le kell szögezni: ez az ünnep más lesz mint a többi!

Karácsonyra várod a babád?

Felkészülés a kis jövevény érkezésére

Felkészülés a kis jövevény érkezéséreMindenki életében fordulópont, amikor szülővé válik. Gyermekkorunktól hallunk róla, tervezgetünk; mindannyiunk szeretne a legjobb szülő lenni gyermeke számára. Mit tehetünk, ha gyermek fog érkezni a családba, hogyan készüljünk rá?

Felkészülés a kis jövevény érkezésére

Ifjú Apák: Féltenek és félnek!

Ifjú Apák: Féltenek és félnek!A várandósság egy nő számára, igazán különleges pillanatok sokasága, amelyek megéléséhez a férfi a maga módján csatlakozik. Hol csetlő-botló módon, hol túlreagálva, túlféltve a nőt. No és bizony vannak olyan férfiak is, akik teljes mértékben kivonják magukat a baba érkezésével kapcsolatos feladatok alól.

Ifjú Apák: Féltenek és félnek!

Én, hárman, párban

Én, hárman, párbanNyelvünk többféle kifejezést használ arra, amikor egy anya kihordja a magzatát. Másállapot, terhes, áldott állapot, várandós. Nekem a várandós tetszik a legjobban, hiszen kifejezi a 9 hónapig tartó várakozást, ami megelőzi a baba születését, és lelkileg is felkészíti az anyát a jövevény fogadására.

Én, hárman, párban

Családdá válunk

Családdá válunkA várandósság a legizgalmasabb, legörömtelibb időszak egy család életében.  Itt kezdődik el az igazi családdá válás, a szerepek tisztázódnak, fiúból apa, lányból anya válik. A kilenc hónap alatt a kicsi csodálatos folyamaton megy keresztül a születéséig, azonban ez az idő nem mindig elegendő a kint levőknek a családdá váláshoz.

Családdá válunk

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!