Ez a pillanat egyszeri és megismételhetetlen

Különleges pillanatokból van egy pár életünk folyamán, de az a perc, amikor elmondjuk a párunknak, hogy egy kis élet növekszik bennünk, azt hiszem, mindegyiknél többet ér.

qlt01.jpg

2007-ben, egy novemberi napon arra ébredtem, hogy kisbabát várok. Persze ez akkor csak egy megérzés volt. Örökkévalóságnak tűnt, míg egyáltalán elvégezhettem a terhességi tesztet. Alig bírtam kivárni! Pozitív lett. Annyira örültem, hogy nem akartam várni, míg a férjem hazaér, felhívtam és elmondtam neki. Csak úgy, telefonon. Amikor letettük, akkor gondoltam át igazán, hogy ez milyen nagy hír, és én csak úgy mondtam el, semmi körítés, semmi romantikus felhang. Ennek ellenére a férjem nagyon örült, nem lehetett letörölni a mosolyt az arcáról. A barátnőm már egészen másképp gondolkodott arról, hogy hogyan kell közölni a babavárás hírét a kedvessel. Amikor megtudta, hogy babát vár, ő feldíszítette az egész lakásukat babás lufikkal, meg cukiságokkal. A férje alig tudott bejönni az előszobából a nappaliba a hatalmas, cukorral töltött lufitól. Ez kicsit el is terelte a figyelmét a nagy bejelentésről.

b_800_600_0_00_images_qlt02.jpg

Ez két véglet, két kiragadott történet, ami az én életemben a babavárás bejelentéséhez kapcsolódik. Természetes, hogy mindenki emlékezetessé szeretné tenni azt a pillanatot, amikor a várva-várt, vagy épp hirtelen ajándékként érkező baba létét elmondja élete legfontosabb személyének.

Van néhány apró trükk, amivel igazán személyessé, és nagyon meghitté teheted ezt a pillanatot:

1. Romantikus vacsora, gyertyafény. Ehhez nem kell túl nagy fantázia. Csak elmondod, de mégis egy közös élmény kötődik ehhez az egészhez.

2. Fotózd le a pozitív terhességi tesztet, a képet tedd egy borítékba, és add fel levélként a saját címetekre, az ő nevére. Legyen benne egy kedves üzenet, hogy Kedves Apa!....

3. Egy sima pólóra tervezz valamilyen babás, babával kapcsolatos feliratot. Például: Coming soon, Találkozunk januárban! (abban a hónapban, amikor születik a baba), Kettő helyett eszem, stb.

4. Készíttess neki egy pólót valamilyen felirattal. Például: elöl: APA, hátul: NEM VICC!, vagy bármi más vicces. Ez persze nemcsak póló lehet, hanem például bögre is.

5. Kérdezd meg, mit fog csinálni 9 hónap múlva, mert lenne egy közös programotok.

6. Tedd fel a kérdést, hogy hogy bírja a hangulatingadozós csajokat. Add tudtára, hogy néhány hónapig te is ilyen leszel. Sőt ezen felül minden szagot ezerszer annyira érzel, és még az étvágyad is meg fog változni.

7. Pakolj egy mappába néhány közös fotót a kapcsolatotokról a számítógépén. Legyen benne egy-két babás kép is.

Neked milyen élményeid vannak?

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!