Csak szeretni kell

Csak szeretni kellErről a témáról annyi tanulmány és könyv született már, hogy valószínűleg a részletekben elvész a valódi válasz. Mi, szülők egészen biztosak lehetünk abban, hogy azért, hogy a családban jelen legyen a szeretet, nagyon sokat tehetünk. A gyermekünk ugyanis rólunk vesz példát, felnőttkori értékrendjét a gyermekkorából hozza magával. Nekünk kell tehát megteremtenünk számára a szeretet lehetőségét, a feltétlen bizalmon alapuló családot, azt a hátteret, amire a teljes élethez mindenkinek szüksége lenne.

Csak szeretni kell

Ez a pillanat egyszeri és megismételhetetlen

Ez a pillanat egyszeri és megismételhetetlenKülönleges pillanatokból van egy pár életünk folyamán, de az a perc, amikor elmondjuk a párunknak, hogy egy kis élet növekszik bennünk, azt hiszem, mindegyiknél többet ér.

Ez a pillanat egyszeri és megismételhetetlen

Az erőszak bárkivel megtörténhet, előzd meg!

Az erőszak bárkivel megtörténhet, előzd meg!Oldalunkon igyekszünk mindig mindennek a jó oldalát nézni. Sajnos azonban vannak olyan témák, amelyeknek semmilyen jó oldaluk nincs. Ilyen a gyermekek ellen irányuló erőszak, szexuális zaklatás témája is. Egy 2014-es adat szerint Magyarországon minden tízedik gyermek válik szexuális abúzus áldozatává.

Az erőszak bárkivel megtörténhet, előzd meg!

5+1 egyszerű lépés a kiegyensúlyozott babáért

„Hogyan fejlődik a babám helyesen? Jól csinálom? Mit kell tennem?” Biztos, hogy számtalanszor eszedbe jutottak már ezek vagy hasonló kérdések. Nem kell aggódnod, nem vagy egyedül, minden szülőnek megfordulnak a fejében ezek a gondolatok. Van azonban néhány olyan nélkülözhetetlen trükk, amivel biztos lehetsz abban, hogy jó irányba indítod el babád fejlődését. Lássuk most ezeket 5+1 pontban.

5+1 egyszerű lépés a kiegyensúlyozott babáért

Hol lakik a szeretet?

Hol lakik a szeretet?Erről a témáról annyi tanulmány és könyv született már, hogy valószínűleg a részletekben elvész a valódi válasz. Mi, szülők egészen biztosak lehetünk abban, hogy azért, hogy a családban jelen legyen a szeretet, nagyon sokat tehetünk.

Hol lakik a szeretet?

Életed legnagyobb fordulata: baba érkezik

Életed legnagyobb fordulata: baba érkezikA szülővé válás mindenki számára óriási mérföldkő.  Gyermekkorunktól fogva anyukák vagy apukák szeretnénk lenni, tervezgetjük, hogy fogják majd hívni a gyerekünket, és természetesen azt szeretnénk, ha az oviban a mi gyerekünk mondaná: - az én apukám erősebb, mint a tiéd, vagy az anyukám sütije a legfinomabb. Egy biztos: a legjobb szülők szeretnénk lenni.

Életed legnagyobb fordulata: baba érkezik

Eredendő örömszerzés

Eredendő örömszerzés Az öröm kifejezésére több lehetőségünk is van. Az előző részben a mosolyról tudhattuk meg, milyen hasznos és kellemes társ a hétköznapokban. Jöjjön most egy újabb örömforrás,  az ölelés, ami mindenki számára egyet jelent.

Eredendő örömszerzés

Várandósság: hogyan készüljünk fel a gyermek érkezésére?

Várandósság: hogyan készüljünk fel a gyermek érkezésére?Egy gyermek, különösen az elsőszülött érkezése a családba az egyik legnagyobb változás a nő életében. Attól a perctől kezdve, hogy a terhességi teszt pozitív eredményt mutat valami elkezdődik, ami egész életünkben meghatározó élmény marad: elkezdünk anyává válni.

Várandósság: hogyan készüljünk fel a gyermek érkezésére?

Babavárás: a test és a lélek változásai!

Babavárás: a test és a lélek változásai!A terhesség nem betegség… ám amikor átfutjuk azt a rengeteg változást, ami történik a várandós szervezetében a 9 hónap alatt, akkor látjuk, hogy ugyan nem betegség, de mindenképpen nagyon más állapot. Ekkor válik érthetővé az is, hogy miért kell 6 hét ahhoz, (filmgyárak környékén 1 hét) hogy ezen változások visszaalakuljanak eredeti állapotukba.

Babavárás: a test és a lélek változásai!

A második baba érkezése

A második baba érkezéseEgyet a mamának, egyet a papának és egyet a hazának – tartja a mondás. Ugyanis 3 gyermek egy családban, már reális népszaporulatnak tekinthető.

A második baba érkezése

9 hónapig tartó várakozás

Nyelvünk többféle kifejezést használ arra, amikor egy anya kihordja a magzatát. Másállapot, terhes, áldott állapot, várandós. Nekem a várandós tetszik a legjobban, hiszen kifejezi a 9 hónapig tartó várakozást, ami megelőzi a baba születését, és lelkileg is felkészíti az anyát a jövevény fogadására.

9 hónapig tartó várakozás

A tervezett második baba

A tervezett második babaEgyet a mamának, egyet a papának és egyet a hazának – tartja a mondás. Ugyanis 3 gyermek egy családban, már reális népszaporulatnak tekinthető. Ehhez képest az EU statisztikai hivatala szerint 2011-ben az uniós tagállamok közül Magyarországon volt a legalacsonyabb a teljes termékenységi arányszám.

A tervezett második baba

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!