A Loritan® és az Orchidea találkozása

Az orchideának szimbolikus értéke van, számos kultúrában látnak hasonlatosságot közte és a női nemi szerv között. Míg korábban szinte csak a szexualitás szimbóluma volt, a mai korban már a szépségé és az eleganciáé is.

Az orchidea, mint a termékenység megtestesítője

Japánban az orchideák fénykorukat a 17-19. században élték. Ebben az időszakban a növények és a természet hagyományos tisztelete és szeretete még inkább előtérbe került, és a gazdag nemesek kincseket fizettek egy-egy ritka orchideáért. A tehetősek kertjeiben megjelentek a Cymbidiumok, amelyek nagy dézsákban, edényekben nevelhetők, de megfelelő éghajlaton akár a kertbe is kiültethetők. A Cymbidiumok a korabeli Japánban nemcsak cserepes virágként, hanem vágott virágként is nagy népszerűségnek örvendtek. A vágott virágszárak a sok nagy és színes virággal a vázákban is sokáig nyíltak, és nagy díszítő értékük miatt is népszerűek voltak.

Ezt a hírnevet bizonyítja egy középkori monda:

A császár felesége hosszú idő óta meddőséggel küzdött. Egy napon a kertész néhány szál Cymbidium ensifoliumot tett a vázába, amely a császári pár hálószobájában állt. A császárné megcsodálta e szép növényt és mélyen beszippantotta finom illatát. Ettől a meddősége megszűnt és 13 egészséges gyermeknek adott életet az évek során.

Dunaújváros
Dunaújváros (195)
Mohács
Mohács (204)
Békéscsaba
Békéscsaba (44)
Esztergom
Esztergom (294)
Pápa
Pápa (522)
Orosháza
Orosháza (259)
Budapest
Budapest (304)
Nagykanizsa
Nagykanizsa (197)
Budapest-Óbuda
Budapest-Óbuda (101)
Gyöngyös
Gyöngyös (78)
Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár (87)

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!