Tévhitek a szoptatásról

Tévhitek a szoptatásrólAmikor az első gyermekemet vártam, számtalan kérdés kavargott a fejemben az egész gyermekvállalással kapcsolatban. A legnagyobb bizonytalanság a szoptatás körül volt. Egyszerűen nem tudtam szabadulni egy-két gondolattól, amelyek bevették magukat az életembe: nem lesz elég tejem, a baba nem akar majd szopni, és ehhez hasonlók. Azóta persze majdnem mindenre választ kaptam, és a babából már egy iskolás nagylány lett.

Tévhitek a szoptatásról

Aludj jól pocakosan is!

Aludj jól pocakosan is!A várandósság a sok-sok öröm és várakozás mellett gyakran jár együtt kellemetlenségekkel is. Alvászavarok, gyomorégés, lábikragörcs, hangulatingadozások – csak, hogy a leggyakoribbakat említsem. Ha a babavárás előtt is rosszak voltak az alvási szokásaid, előfordulhat, hogy ezek a problémák rosszabbodnak. Íme néhány tipp, hogy várandósságod alatt (és persze utána is) pihentető legyen az éjszakai alvás.

Aludj jól pocakosan is!

A megbízható bébiszitterek

A megbízható bébiszitterekMost biztos azt gondolod, „Ugyan már, nekem nem lesz szükségem bébiszitterre, a gyerekem felügyeletét meg tudjuk oldani családon belül”. Igen, előfordulhat, hogy olyan szerencsés vagy, hogy nincs szükséged külső segítségre, mert a nagyik mindent megadnának egy kis unokázásért. Ám az is megeshet, hogy választanod kell valakit, akire számíthatsz, ha rá kell bíznod valakire a gyermeked. Olvass tovább, segítünk megtalálni a megfelelő segítséget.

A megbízható bébiszitterek

A szoptatás növelheti a baba intelligenciáját

A szoptatás növelheti a baba intelligenciájátA hosszabb ideig szoptatott gyerekek felnőttként jobban teljesítenek az intelligenciateszteken - derült ki egy rendkívül hosszú távú, harminc évet felölelő brazil tanulmányból.

A szoptatás növelheti a baba intelligenciáját

Jó éjt, Kicsim!

Jó éjt, Kicsim! Nemrégiben írtunk arról, hogy milyen fontos az, hogy felismerd, mikor fárad el a kisbabád a játékban, a napi tevékenységek közben. Ugyanilyen fontos az esti rutin kialakítása is, hiszen babakorban a megszokott dolgok adnak megnyugvást a kicsinek. Nem beszélve arról, hogy az esti rutin sikeressége segíti a nappalok nyugodtságát.

Jó éjt, Kicsim!

Amikor a baba elfáradt

Amikor a baba elfáradtA méhen belül, a baba kényelmesen lebeg a magzatvízben. Tompa hangok, halvány fények kísérik ezt az idilli állapotot.

Amikor a baba elfáradt

Ezeket az ételeket ne add a babádnak!

Ezeket az ételeket ne add a babádnak!Ahogy a babád növekszik, egyre nagyobb lesz benne a kíváncsiság a felnőttek ételei iránt. Észreveszed, hogy az asztalnál kocsányon lógnak a szemei, hogy vajon mi az a jó illatú valami, amit apa és anya esznek. Ám résen kell lenned, mert nem minden élelmiszer biztonságos a kisgyermek számára. Fejlődő emésztőrendszere még nem tud mindent feldolgozni, ezért érdemes betartanod az előírásokat, ajánlásokat és a védőnő, orvos tanácsait ezzel kapcsolatban.

Ezeket az ételeket ne add a babádnak!

Ölelés, mint a szeretet kifejezésének formája

Ölelés, mint a szeretet kifejezésének formájaAz öröm kifejezésére több lehetőségünk is van. Az előző részben a mosolyról tudhattuk meg, milyen hasznos és kellemes társ a hétköznapokban. Jöjjön most egy újabb örömforrás,  az ölelés, ami mindenki számára egyet jelent.

Ölelés, mint a szeretet kifejezésének formája

20 jó tanács Maria Montessori-tól, amit minden szülőnek tudnia kell!

Maria Montessori, olasz gyermekorvos és pedagógus volt. Egy neves oktatási  módszert fejlesztett ki, ami a kicsik képességeit fokozta. Mariának egy olyan módszert talált ki, amely arra neveli a kicsiket, hogy koncentráljanak arra amit csinálnak, hogy gondolkodjanak. Mindezt úgy, hogy nem kell őket jutalmazással, vagy büntetéssel ösztönözni.

20 jó tanács Maria Montessori-tól, amit minden szülőnek tudnia kell!

Csodánk kísérője, a szülésznő

Csodánk kísérője, a szülésznőKovács Erika szülésznő, a János Kórház terhesgondozójában dolgozik. A várandósság elejétől egészen a szülésig, rendszeresen találkozik a kismamákkal. Mindenkinek ajánlja a Loritan® betétet.

Csodánk kísérője, a szülésznő

Reflektorfényben a pocak növekedése - 2. hónap

Reflektorfényben a pocak növekedése - 2. hónapFolytatódik a várandósság hónapról- hónapra sorozatunk, íme a második hónap. Egy kisbaba érkezése minden nő és minden család életében igazi csoda. A Loritan® csapata úgy döntött, hogy még közelebb hozzuk ezt az élményt minden kedves követőnkhöz, ezért két kismama várandósságát követjük hónapról-hónapra, a kezdetektől egészen a szülésig.

Reflektorfényben a pocak növekedése - 2. hónap

Fontos kérdés szülés után: a szoptatás véd az újabb teherbe eséstől?

Fontos kérdés szülés után: a szoptatás véd az újabb teherbe eséstől?A szülés után az anya testében dúlnak a hormonok. Folyamatosan változik, kisbabája igényeihez igazodik. Az első pár nap után megindul az anyatej, ami – szerencsés esetben – gyermeke egyetlen tápláléka lesz az elkövetkezendő 6 hónapban. Csodálatos időszak ez.

Fontos kérdés szülés után: a szoptatás véd az újabb teherbe eséstől?

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!