Kórházi csomag neked és a babádnak

Kórházi csomag neked és a babádnakNemsokára kopogtat a gólya. Valószínűleg már nagyon izgatott vagy. Lehet, hogy már össze is pakoltál a kórházba mindenfélét. De vajon szükséged lesz mindenre, ami a táskádban van?

Kórházi csomag neked és a babádnak

Kedves Várandós Kismama!

Kedves Várandós Kismama!A Loritan®tesztbetét lehetővé teszi a magzatvízszivárgás korai észlelését, ezzel a magzat és az anya egészségének védelmét.

Kedves Várandós Kismama!

4 testhelyzet a sikeres szoptatásért

A szoptatás az egyik legtermészetesebb dolog a világon, ám gyakorlást igényel. Meg kell tanulni, hogyan kell tartani a babát, és hogyan kell összehangolni saját igényeinket a kicsiével. Fő a türelem, és nem szabad feladni.

4 testhelyzet a sikeres szoptatásért

Egy kismama segítsége: Loritan® tesztbetét

Egy kismama segítsége: Loritan® tesztbetétA kisbaba a magzatvízzel teli burokban fejlődik 9 hónapig biztonsággal. A várandós kismama egyik nagy félelme, hogy idő előtt megreped a magzatburok, és ha a repedés a méh felső részén következik be, akkor észrevétlen is maradhat, hiszen csupán szivárog a magzatnak védelmet nyújtó magzatvíz. A Loritan®magzatvízszivárgást jelző betét szerepéről beszélgettünk egy olyan kismamával, akinek megnyugtató segítségére volt a terhessége idején.

Egy kismama segítsége: Loritan® tesztbetét

Anya, így szeress!

Anya, így szeress!Erről a témáról annyi tanulmány és könyv született már, hogy valószínűleg a részletekben elvész a valódi válasz. Mi, szülők egészen biztosak lehetünk abban, hogy azért, hogy a családban jelen legyen a szeretet, nagyon sokat tehetünk. A gyermekünk ugyanis rólunk vesz példát, felnőttkori értékrendjét a gyermekkorából hozza magával. Nekünk kell tehát megteremtenünk számára a szeretet lehetőségét, a feltétlen bizalmon alapuló családot, azt a hátteret, amire a teljes élethez mindenkinek szüksége lenne.

Anya, így szeress!

Néhány tanács a várandósság kezdetén

Néhány tanács a várandósság kezdeténSok nő élete egyik nagyon boldog pillanatának érzi, amikor végre pozitív a tesz, a várandósság boldogságos pillanatai azonban nem mindig zökkenőmentesek, az első hetekben néha furcsa dolgokat tapasztalhat az ember lánya.

Néhány tanács a várandósság kezdetén

Reflektorfényben a pocak növekedése - 7. hónap

Reflektorfényben a pocak növekedése - 7. hónapA Várandósság hónapról-hónapra sorozatunk csupa csoda. Kismamáink immár a hetedik hónapban, azaz a harmadik trimeszter kapujában járnak. Karamarkosz Eleni fotós ismét lencsevégre kapta a babaváró édesanyákat és gömbölyödő pocakjukat. A hangulat most is kicsit földöntúli volt, hiszen minden képen ketten vannak, ami egyszerre csodálatos és felemelő.

Reflektorfényben a pocak növekedése - 7. hónap

Fogamzásgátlás és/vagy szoptatás? Ez itt a kérdés!

Fogamzásgátlás és/vagy szoptatás? Ez itt a kérdés!Minden újdonsült édesanya nagy kérdése, hogy mi lesz az anyatejjel, ha visszatér a szexuális élethez, és ezzel együtt a fogamzásgátló tablettához. A leggyakrabban felmerülő aggodalmakról Dr. Zákány Józseffel, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház szülész-nőgyógyász főorvosával beszélgettünk.

Fogamzásgátlás és/vagy szoptatás? Ez itt a kérdés!

Tévhitek a szoptatásról

Tévhitek a szoptatásrólAmikor az első gyermekemet vártam, számtalan kérdés kavargott a fejemben az egész gyermekvállalással kapcsolatban. A legnagyobb bizonytalanság a szoptatás körül volt. Egyszerűen nem tudtam szabadulni egy-két gondolattól, amelyek bevették magukat az életembe: nem lesz elég tejem, a baba nem akar majd szopni, és ehhez hasonlók. Azóta persze majdnem mindenre választ kaptam, és a babából már egy iskolás nagylány lett.

Tévhitek a szoptatásról

Aludj jól pocakosan is!

Aludj jól pocakosan is!A várandósság a sok-sok öröm és várakozás mellett gyakran jár együtt kellemetlenségekkel is. Alvászavarok, gyomorégés, lábikragörcs, hangulatingadozások – csak, hogy a leggyakoribbakat említsem. Ha a babavárás előtt is rosszak voltak az alvási szokásaid, előfordulhat, hogy ezek a problémák rosszabbodnak. Íme néhány tipp, hogy várandósságod alatt (és persze utána is) pihentető legyen az éjszakai alvás.

Aludj jól pocakosan is!

A megbízható bébiszitterek

A megbízható bébiszitterekMost biztos azt gondolod, „Ugyan már, nekem nem lesz szükségem bébiszitterre, a gyerekem felügyeletét meg tudjuk oldani családon belül”. Igen, előfordulhat, hogy olyan szerencsés vagy, hogy nincs szükséged külső segítségre, mert a nagyik mindent megadnának egy kis unokázásért. Ám az is megeshet, hogy választanod kell valakit, akire számíthatsz, ha rá kell bíznod valakire a gyermeked. Olvass tovább, segítünk megtalálni a megfelelő segítséget.

A megbízható bébiszitterek

A szoptatás növelheti a baba intelligenciáját

A szoptatás növelheti a baba intelligenciájátA hosszabb ideig szoptatott gyerekek felnőttként jobban teljesítenek az intelligenciateszteken - derült ki egy rendkívül hosszú távú, harminc évet felölelő brazil tanulmányból.

A szoptatás növelheti a baba intelligenciáját

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!