Szülővé válni

Szülővé válniA fészekrakás minden pár életében olyan mérföldkő, amit a nők mindig nagy érzelmekkel, a férfiak talán egy kis félelemmel várnak. A nők kódolva vannak: rájuk vár a várandósság, az anyává válás nem egyszerű feladata. Ehhez a férfiak beállítottságuk szerint, különbözőképpen csatlakoznak. De vajon kinek mi a feladata a családdá válás útján?

Szülővé válni

Magzatvíz vizsgálat

Magzatvíz vizsgálatA terhesgondozás a megelőzést célul kitűző orvoslás egyik legtipikusabb példája, a világ legtöbb országában az állam által meghatározott feladat. Lehetővé teszi, sőt kötelezi a gondozásra a kismamákat. Az amniocentézis, azaz magzatvíz-vizsgálat a genetikai rendellenességek kiszűrésére alkalmas vizsgálat, mely indokolt esetben a terhesgondozás részét képezheti.

Magzatvíz vizsgálat

Idő előtti magzatburok-repedés

Idő előtti magzatburok-repedésAmikor a magzat érett, s készen áll a megszületésre, a burokrepedés után magától megkezdődik a vajúdás, majd megszületik a baba. Azonban idő előtti burokrepedés gyakorlatilag bármikor előfordulhat, a koraszülések mintegy fele, a normál szülések úgy tíz százaléka kezdődik így. Dr. Orosházi Attila szülész-nőgyógyász betekintést enged e témába.

Idő előtti magzatburok-repedés

A hormonegyensúly jelentőségéről

A hormonegyensúly jelentőségérőlBár alapfeladatuk a nem kívánt terhesség megakadályozása, a fogamzásgátló készítményekkel, a bennük lévő hormonoknak köszönhetően, más problémák is orvosolhatók. Használatuk többféle betegség tünetét is elfedheti, ezért fontos lenne, hogy szedésüket megelőzően, illetve követően a cikluszavarral jelentkező nők célzott, adott esetben átfogó hormonvizsgálaton essenek át - mondja Béres László szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos.

A hormonegyensúly jelentőségéről

Babát várok: hogyan mondjam el neked?

Babát várok: hogyan mondjam el neked?Különleges pillanatokból van egy pár életünk folyamán, de az a perc, amikor elmondjuk a párunknak, hogy egy kis élet növekszik bennünk, azt hiszem, mindegyiknél többet ér.

Babát várok: hogyan mondjam el neked?

Túlsúlyosan várandósan

Túlsúlyosan várandósanAz elhízás a XXI. század egyik legnagyobb egészségügyi kihívása. A WHO az egész világra kiterjedő járványnak és a legnagyobb egészségügyi problémának tartja. Dr. Supák Dorinával, a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának szülész-nőgyógyász klinikai orvosával beszélgettem a kismamákat veszélyeztető túlsúlyról.

Túlsúlyosan várandósan

Teherbeesés szoptatás alatt? Lehetséges?

Teherbeesés szoptatás alatt? Lehetséges?A baba születése utáni szexuális életről sok tévhit kering. Az egyik legmakacsabb mítosz az, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. A témáról Dr. Gyovai Gabriella nőgyógyász-szakorvost, szexuális medicina szakembert kérdeztük, aki többször volt már segítségünkre szakértelmével.

Teherbeesés szoptatás alatt? Lehetséges?

Ezért jó apának lenni

Ezért jó apának lenniA baráti társaságban már majdnem mindenkinek van egy-két gyerkőce, most pedig megszületett a legifjabb „falkatag”. Az apukájával arról beszélgettünk, hogy szerinte miért jó apának lenni.

Ezért jó apának lenni

Hüvelyi fertőzések babavárás idején

Hüvelyi fertőzések babavárás idejénA női intim területek fertőzései gyakori panaszok, különösen szexuálisan aktív időszakban. A várandósság nem jelent nagyobb kockázatot, viszont a következmények súlyosabbak lehetnek.

Hüvelyi fertőzések babavárás idején

Dicsérd a gyermeked!

Dicsérd a gyermeked!„Amikor a fül soha nem hall dicséretet, a szív egy idő után elveszíti a késztetést a próbálkozásra.” (Rob Parsons)

Dicsérd a gyermeked!

A babát védő közeg: magzatvíz

A babát védő közeg: magzatvízA magzatvíz megóvja a babát, segít neki a mozgásban és sok szempontból a kinti életre készülődésben, majd a kifelé vezető útját is megkönnyíti. De mit lehet tudni a magzatvízről?

A babát védő közeg: magzatvíz

9 hónap

9 hónap. Egy nő életében csupa várakozás. Minden kívülálló nehezen érti, mi zajlik ilyenkor egy kismamában, hiszen minden várandós más és más. Eleni Karamarkosz fotós arra vállalkozott, hogy megmutatja azt a csodás várakozást, ami lezajlik a három évszaknyi idő alatt. Garamvölgyi Andrea nemrégiben adott életet kisbabájának Kata Liliánának, Eleni fotóin pedig végigkövethetjük, hogyan növekedett a pici, és hogyan változott a nő, aki édesanyává vált.

9 hónap

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!