Biztonságban a második baba érkezése előtt

Biztonságban a második baba érkezése előttSzeretnél még egy kisbabát, de nem most? Visszatérnél a fogamzásgátló tablettához, de kérdések vannak benned a későbbi gyermekvállalással kapcsolatban? Dr. Albert Lászlóval, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szülész-nőgyógyász szakorvosával beszélgettünk a témáról.

Biztonságban a második baba érkezése előtt

Így vedd körül gyermeked a zenével

Így vedd körül gyermeked a zenévelTudjuk, hogy van már kifejezetten babáknak komponált zene, és a különféle zenés foglalkozások jelentőségéről is sokat hallhattál az elmúlt években. Ezen fejlesztő módszerek eredményei és tanulmányok hosszú sora bizonyítják, hogy a korai életszakaszban tapasztalt zenei hatások segítik gyermeked fejlődését. Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, melyek minden anyukában felmerülnek, amikor ez a téma szóba kerül. Lássuk tehát, mit érdemes tudni a babák és a zene kapcsolatáról.

Így vedd körül gyermeked a zenével

Loritan® -baba

Loritan® -babaNincs nagyobb öröm a világrajött újszülöttnél, amikor gügyögése lassan szavakká formálódik, vagy amikor elkezd togyogni. Kilenc hónap várakozás, izgalom – nem kevés aggodalom, félelem, hogy csak semmi baj ne legyen! És nem lett, és itt van, velünk van, egy új élet, a mi gyermekünk. Török Júliával beszélgettünk harmadik gyermekvállalásával kapcsolatosan.

Loritan® -baba

Tények a spermiumokról

Tények a spermiumokrólHa csak egy (kettő, három) spermium és egy (kettő, három) petesejt szükséges egy (kettő, három) kisbaba megfoganásához, akkor minek annyi sperma a férfiaknak? És hány spermium tekinthető normálisnak? Meddig élnek? Van valami, amit megtehetsz, hogy növeld a sperma mennyiségét vagy javítsd a minőségét? Megannyi kérdés… Íme, a válaszok.

Tények a spermiumokról

Egy gyermek üzenete a szüleihez

Egy gyermek üzenete a szüleihezAnyukám! Apukám!

Első kívánság: Add nekem az idődet!

Egy gyermek üzenete a szüleihez

Kedves Olvasónk!

Kedves Olvasónk!Ismét végéhez közeledik az év, elérkezett a lecsendesedés, a boldog családi együttlétek időszaka. Ha kisbabát vársz, bizonyára az ő születése az, amit a legjobban vársz, hiszen ez a legnagyobb ajándék egy nő életében. Ha már megszületett a kis csodád, és esetleg ez az első együtt töltött karácsonyotok, akkor minden eddiginél nagyobb lehet az egész család öröme. Nincs annál csodásabb, amikor egy kisbaba rácsodálkozik a karácsonyi fényekre, és látod az arcán az örömöt, a kiegyensúlyozott boldogságot.

Kedves Olvasónk!

Szülők lesztek

Szülők lesztekA fészekrakás minden pár életében olyan mérföldkő, amit a nők mindig nagy érzelmekkel, a férfiak talán egy kis félelemmel várnak. A nők kódolva vannak: rájuk vár a várandósság, az anyává válás nem egyszerű feladata. Ehhez a férfiak beállítottságuk szerint, különbözőképpen csatlakoznak. De vajon kinek mi a feladata a családdá válás útján?

Szülők lesztek

Így éld meg könnyedebben a babavárást!

Így éld meg könnyedebben a babavárást!A várandósság sokak számára maga a mennyország. Olyan csodálatos dolog, amin egyszerűen csak átsuhannak. Másoknak azonban ez a szépséges időszak nem is olyan csodás. Számukra a várandósság fájdalommal jár: hátfájással, puffadással, a duzzadt végtagok elviselhetetlenségével, pocakfájással, zsibbadással, görcsökkel. Ezen azonban lehet javítani. Lássuk az 5 leggyakoribb, várandósság alatti fájdalmat és ellenszereiket.

Így éld meg könnyedebben a babavárást!

Várandósság és a túlsúly

Várandósság és a túlsúlyAz elhízás a XXI. század egyik legnagyobb egészségügyi kihívása. A WHO az egész világra kiterjedő járványnak és a legnagyobb egészségügyi problémának tartja. Dr. Supák Dorinával, a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának szülész-nőgyógyász klinikai orvosával beszélgettem a kismamákat veszélyeztető túlsúlyról.

Várandósság és a túlsúly

Karácsonyi készülődés pocakosan

Karácsonyi készülődés pocakosan A karácsonyi időszak az év egyik legcsodásabb időszaka. A babádra várva pedig még szebb és örömtelibb az ünnep. Fontos azonban, hogy ilyenkor fokozottan gondolj a magzatodra, mert függetlenül attól, hogy várandósságod mely szakaszában tartasz, minden, amit teszel, hatással van a babádra is. Lássuk, mit tegyél, hogy az ünnepi előkészületek ne váljanak terhessé számodra.

Karácsonyi készülődés pocakosan

Anya születik

Anya születikA fejemben tervek, ötletek, gondolatok, érzések kavarognak, ebben a rendetlenségben kellene rendet tennem. Tudom, hogy miről akarok írni, azt is tudom, hogy egy hatalmas témát szeretnék egy csokorba összefogni. Lesz. Születik. Egy remek téma. Anya születik címmel.

Anya születik

Szexuális élet pocakosan

Szexuális élet pocakosanSok párnál merül fel a kérdés, hogy vajon a várandósság ideje alatt is szabad-e a szex, vagy inkább jobb kivárni a végét. A babavárás alatti szex a legtöbb nő számára teljesen biztonságos. A szexuális vágy azonban változhat a terhesség különböző szakaszaiban.

Szexuális élet pocakosan

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!