Szex és várandósság

Szex és várandósságSok párnál merül fel a kérdés, hogy vajon a várandósság ideje alatt is szabad-e a szex, vagy inkább jobb kivárni a végét. A babavárás alatti szex a legtöbb nő számára teljesen biztonságos. A szexuális vágy azonban változhat a terhesség különböző szakaszaiban.

Szex és várandósság

21 tipp - Így vészeld át a babavárás apróbb kellemetlenségeit

A várandósság minden újdonsült szülő számára igazi csoda, olyan öröm, amit igazán át- és meg kell élni. Sajnos azonban a babavárás nem mindig felhőtlen, előfordulnak ugyanis kisebb egészségügyi problémák, amelyekről még mindig nagyon keveset hallani.

21 tipp - Így vészeld át a babavárás apróbb kellemetlenségeit

Így segít a Loritan® betét a kismamáknak

Így segít a Loritan® betét a kismamáknakA babavárás, a kimondhatatlan öröm mellett, állandó aggodalom. A szülés előtti egy-két hónapban ez az aggodalom kissé felerősödik, hiszen a kismama már nagyon várja a kisbabát, szeretné minél előbb a karjában tartani őt. Szorong, hogy minden rendben legyen. Dr. Nedeczky Ivánnal, a Szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház szülész-nőgyógyász szakorvosával arról beszélgettünk, hogy milyen jelentősége lehet a Loritan®magzatvíz-szivárgást jelző tesztbetétnek a várandósság hetedik-kilencedik hónapjában.

Így segít a Loritan® betét a kismamáknak

Nyugodtabb időszak a várandósság alatt – a második trimeszter

Nyugodtabb időszak a várandósság alatt – a második trimeszterA középső trimesztert a gyermekvárás legnyugodtabb, legszebb időszakának szokták tartani, hiszen ilyenkor már nem kínozzák a kismamát a kezdeti tünetek, és még nem is "viselhetetlen" a terhesség. Dr. Menyhárt Csilla szülész-nőgyógyásszal erről az időszakról beszélgettünk.

Nyugodtabb időszak a várandósság alatt – a második trimeszter

Babavárás - az első trimeszter változásai

Babavárás - az első trimeszter változásaiA várandósság olyan testi és lelki változásokat hoz, amely gyökerestől felforgatja a világunkat. Most következő sorozatunkban ezt a mindent elsöprő változást igyekszünk feltárni. Az első három hónap során tapasztalható jelekről Dr. Fricz Sándor szülész- nőgyógyászt kérdeztük.

Babavárás - az első trimeszter változásai

Nyerj Baba-Mama fotózást!

Nyerj Baba-Mama fotózást!Készíts magadról pocakos fotót, és töltsd fel a Loritan facebook oldalára 
https://www.facebook.com/pages/Loritan-A-várakozás-nyugalma/519612364800943.A legtöbb lájkot begyűjtő kép tulajdonosa egy Baba-Mama fotózás nyertese lesz! A fotózás képeit itt a Loritanon is viszontláthatod! 

Biztonságban a második baba érkezése előtt

Biztonságban a második baba érkezése előttSzeretnél még egy kisbabát, de nem most? Visszatérnél a fogamzásgátló tablettához, de kérdések vannak benned a későbbi gyermekvállalással kapcsolatban? Dr. Albert Lászlóval, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szülész-nőgyógyász szakorvosával beszélgettünk a témáról.

Biztonságban a második baba érkezése előtt

Így vedd körül gyermeked a zenével

Így vedd körül gyermeked a zenévelTudjuk, hogy van már kifejezetten babáknak komponált zene, és a különféle zenés foglalkozások jelentőségéről is sokat hallhattál az elmúlt években. Ezen fejlesztő módszerek eredményei és tanulmányok hosszú sora bizonyítják, hogy a korai életszakaszban tapasztalt zenei hatások segítik gyermeked fejlődését. Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, melyek minden anyukában felmerülnek, amikor ez a téma szóba kerül. Lássuk tehát, mit érdemes tudni a babák és a zene kapcsolatáról.

Így vedd körül gyermeked a zenével

Loritan® -baba

Loritan® -babaNincs nagyobb öröm a világrajött újszülöttnél, amikor gügyögése lassan szavakká formálódik, vagy amikor elkezd togyogni. Kilenc hónap várakozás, izgalom – nem kevés aggodalom, félelem, hogy csak semmi baj ne legyen! És nem lett, és itt van, velünk van, egy új élet, a mi gyermekünk. Török Júliával beszélgettünk harmadik gyermekvállalásával kapcsolatosan.

Loritan® -baba

Tények a spermiumokról

Tények a spermiumokrólHa csak egy (kettő, három) spermium és egy (kettő, három) petesejt szükséges egy (kettő, három) kisbaba megfoganásához, akkor minek annyi sperma a férfiaknak? És hány spermium tekinthető normálisnak? Meddig élnek? Van valami, amit megtehetsz, hogy növeld a sperma mennyiségét vagy javítsd a minőségét? Megannyi kérdés… Íme, a válaszok.

Tények a spermiumokról

Egy gyermek üzenete a szüleihez

Egy gyermek üzenete a szüleihezAnyukám! Apukám!

Első kívánság: Add nekem az idődet!

Egy gyermek üzenete a szüleihez

Kedves Olvasónk!

Kedves Olvasónk!Ismét végéhez közeledik az év, elérkezett a lecsendesedés, a boldog családi együttlétek időszaka. Ha kisbabát vársz, bizonyára az ő születése az, amit a legjobban vársz, hiszen ez a legnagyobb ajándék egy nő életében. Ha már megszületett a kis csodád, és esetleg ez az első együtt töltött karácsonyotok, akkor minden eddiginél nagyobb lehet az egész család öröme. Nincs annál csodásabb, amikor egy kisbaba rácsodálkozik a karácsonyi fényekre, és látod az arcán az örömöt, a kiegyensúlyozott boldogságot.

Kedves Olvasónk!

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!