Fontos kérdés szülés után: a szoptatás véd az újabb teherbe eséstől?

Fontos kérdés szülés után: a szoptatás véd az újabb teherbe eséstől?A szülés után az anya testében dúlnak a hormonok. Folyamatosan változik, kisbabája igényeihez igazodik. Az első pár nap után megindul az anyatej, ami – szerencsés esetben – gyermeke egyetlen tápláléka lesz az elkövetkezendő 6 hónapban. Csodálatos időszak ez.

Fontos kérdés szülés után: a szoptatás véd az újabb teherbe eséstől?

A Loritan® tesztbetét immár minden várandós számára elérhető

A Loritan® tesztbetét immár minden várandós számára elérhetőA Richter Gedeon Nyrt. magyarországi központú, innovációra épülő specializált gyógyszercég. Kiemelten fontos üzletágai közül az egyik legjelentősebb a nőgyógyászat. A Társaság egyedülálló, több évtizedre visszanyúló tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. Ma már mindazon vállalatok közül, amelyek világszerte nőgyógyászati termékekkel foglalkoznak, a Richter rendelkezik az egyik legszélesebb termékválasztékkal, miközben folyamatosan bővíti portfolióját. A 2017-es év tavaszát egy nagyméretű kampánnyal kezdik, mellyel a babát váróknak, és a babát tervezőknek szeretnének kedvezni.

A Loritan® tesztbetét immár minden várandós számára elérhető

Szex a szülés után

Szex a szülés utánEgy újdonsült anyukának olyan sok feladat zúdul a nyakába hirtelen, hogy a kisbabáján és a körülötte lévő teendőkön nem is lát át. Méghogy szex! Se kedv, se idő, se megfelelő intimitás sincs hozzá. Vagy mégis?

Szex a szülés után

Tedd vagy ne tedd a szoptatás alatt?

Tedd vagy ne tedd a szoptatás alatt?A várandósság alatt sokféle étel és ital volt tiltólistás. Természetesen a szoptatás alatti időszakban is vannak ilyenek. Ugyanígy a mozgásra is oda kell figyelned, mert az sem mindegy, hogy mit sportolsz, amíg babád anyatejet eszik. A kismama életmódja meghatározó.

Tedd vagy ne tedd a szoptatás alatt?

Tippek a könnyedebb babavárásért

Tippek a könnyedebb babavárásértA várandósság sokak számára maga a mennyország. Olyan csodálatos dolog, amin egyszerűen csak átsuhannak. Másoknak azonban ez a szépséges időszak nem is olyan csodás. Számukra a várandósság fájdalommal jár: hátfájással, puffadással, a duzzadt végtagok elviselhetetlenségével, pocakfájással, zsibbadással, görcsökkel. Ezen azonban lehet javítani. Lássuk az 5 leggyakoribb, várandósság alatti fájdalmat és ellenszereiket.

Tippek a könnyedebb babavárásért

A felfázás a fogamzóképes korú nők betegsége

A felfázás a fogamzóképes korú nők betegségeA statisztikák szerint a nők több mint fele, élete során legalább egyszer átesik egy úgynevezett nem komplikált húgyúti gyulladáson. Ezeknek a problémáknak az okairól, kialakulásáról, lehetséges megelőzéséről és a várandós anyákat érintő kérdéseiről beszélgettünk dr. Bánfi Gergellyel, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának munkatársával.

A felfázás a fogamzóképes korú nők betegsége

Reflektorfényben a pocak növekedése

Reflektorfényben a pocak növekedése Egy kisbaba érkezése minden nő és minden család életében igazi csoda. Maga a várandósság tele van izgalommal, sokszor félelemmel vegyesen, de mindenképp örömteli módon.

Reflektorfényben a pocak növekedése

A kispapák félelmei

A kispapák félelmeiA várandósság egy nő számára, igazán különleges pillanatok sokasága, amelyek megéléséhez a férfi a maga módján csatlakozik. Hol csetlő-botló módon, hol túlreagálva, túlféltve a nőt. No és bizony vannak olyan férfiak is, akik teljes mértékben kivonják magukat a baba érkezésével kapcsolatos feladatok alól.

A kispapák félelmei

Így mondd el a párodnak, hogy babát vársz!

Így mondd el a párodnak, hogy babát vársz!Különleges pillanatokból van egy pár életünk folyamán, de az a perc, amikor elmondjuk a párunknak, hogy egy kis élet növekszik bennünk, azt hiszem, mindegyiknél többet ér.

Így mondd el a párodnak, hogy babát vársz!

Varázslatos fotók egy kismamáról

Varázslatos fotók egy kismamáról Loritan® fotózáson egy újabb gyönyörű kismama, Gödöcz Kitti. Csodálatos fények, díszletek, kiegészítők és varázslatos hangulat jellemezte a legutóbbi kismamafotózásunkat. Karamarkosz Eleni mindig megragadja azt a pillanatot, amikor a kismama valódi nőként ragyog. A női lét egyik legcsodásabb időszakának képpé formálása nagy feladat, de Eleninek sikerül minden fotón olyat alkotni, amire a kismama, az apuka és majdan az érkező kisember is büszke lehet.

Varázslatos fotók egy kismamáról

Amikor a baba farfekvéses

Amikor a baba farfekvésesFaros elhelyezkedésűnek (orvosi elnevezéssel, medencevégű hosszfekvés) akkor nevezzük a magzatot, ha a 37. terhességi hétig nem fordul be a szülőcsatornába a koponyája. Az ún. faros szülés egyre ritkább. A nagyon is valós kockázatokat figyelembe véve a leendő szülők, az orvosok, és elsősorban a kórházak inkább biztosra mennek, és a császármetszést választják a hüvelyi úton történő szülés helyett. Valóban olyan nagy a rizikó? Tényleg mindenképpen műtéttel kell világra segíteni a farfekvéses babákat?

Amikor a baba farfekvéses

Gyönyörű képek!

Gyönyörű képek!Loritan® fotózáson egy gyönyörű kismama, Pócz Mariann.

Gyönyörű képek!

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!