Loritan® az önfeledt babavárásért

b_800_600_0_00_images_4x_1.jpg

Második gyermekét várva lépett a negyedik X-be Edit. A budapesti kismama első kislányát idő előtt hozta világra, és mivel nemrég terhességi cukorbetegséget diagnosztizáltak nála, ezért esélyes, hogy az ugyancsak kislánynak készülő második babája sem feltétlenül tölt kilenc hónapot édesanyja pocakjában. A kismamának ezért különösen megnyugtató, hogy az esetleges magzatvízszivárgást időben jelezheti számára a Loritan® tesztbetét.

b_800_600_0_00_images_4x_2.jpg

Milyen a terhességed?
Nagy öröm, de kétségtelenül nagyobb odafigyelést igényel, mint három évvel ezelőtt az első. Most töltöttem be a negyvenet, kiderült, terhességi cukorbetegségem van, és most már inzulinoznom kell magam. Már a 26. hétben járunk, s bízunk benne, hogy ezzel kitolható a magzati időszak.

b_800_600_0_00_images_4x_3.jpg

Az első terhességed teljesen problémamentesen zajlott?
Valószínűleg akkor is volt cukoranyagcsere problémám, de ezt a 24. héten, amikor az erre irányuló vizsgálatokat elvégezték, még nem igazolták. Azután a harmadik trimeszterben kiderült, hogy túl sok a magzatvíz, emiatt várhatóan idő előtt meg fog repedni a burok. Így történt, Tami, a kislányunk, 4,5 héttel előbb született, mint vártuk, szerencsére teljesen egészségesen.

Ha három évvel ezelőtt létezett volna a Loritan® tesztbetét, hasznát vetted volna?
Ha lett volna, biztosan már akkor használtam volna.

Most kitől hallottál a Loritan®-ról?
Egy másik anyuka beszélt róla a bölcsiben, nem is sejtve, mekkora segítséget jelent ez most nekem.

Mennyiben könnyíti meg, teszi biztonságosabbá a Loritan® használata számodra a várandósságod időszakát ebben a nem könnyű helyzetben?
Nagyon megnyugtató, hogy létezik egy olyan eszköz, ami kimutatja az esetleges magzatvízszivárgást.

Milyen időközönként használod?
Eddig egy három betétet tartalmazó dobozt használtam el, de azt tervezem, hogy mostantól a tíz darabos csomagot fogom venni, és mindenképpen naponta használom a 32. héttől. A használata kényelmes, akár egy tisztasági betété.

Mit gondolsz, könnyen értelmezni tudnád az eredményt, ha látnál elszíneződést?
Szerintem az értelmezésben sokat segítenek a használati útmutató képei.

Te kinek javasolnád a Loritan® tesztbetétet?
Azoknak mindenképpen, akiknek korábban már volt koraszülött babájuk, vagy úgy, mint nekem terhesség alatti cukorbetegség derül ki. Azt gondolom azonban, hogy mindenkinek érdemes még időben venni egy három darabos dobozt, hogy amikor szükség van rá, ne akkor kelljen azonnal beszerezni egyet, így biztonságban és nyugalomban telhet majd a kilenc hónap.

Szerző: Haimann Éva
Fotók: Vémi Zoltán

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!