Ez az advent igazán különleges várakozás

Kerekes Bori szerkesztő riporter, 31 éves, és férjével közös életük gyümölcsét várják. Mi másról is beszélgethettünk volna, mint a karácsonyi készülődésről és a gyermekvárásról.

b_800_600_0_00_images_kerbor1.jpg

Az előrejelzések szerint mikorra várható a kis jövevény érkezése?

Január 8-ra vagyok kiírva, de az utolsó vizsgálatkor azt mondta a nőgyógyászom, hogy nagy a valószínűsége, hogy ebben az évben már megszületik az első kisfiunk, akinek a Nimród nevet adjuk.

Most, így a célegyenesben hogyan emlékszel vissza az elmúlt 8 és fél hónapra?

Teljesen zökkenőmentes volt a várandósságom. Minden nagyon egyszerűen ment. Elterveztük, hogy babát szeretnénk, és nagyon gyorsan meg is fogant a gyermekünk. Igazán erre nem is számítottunk, mert nekem az egyik petefészkemet el kellett távolítani, és azt hittem, hogy hosszadalmasabb lesz majd a várakozás, de mondhatni azonnal teherbe estem. Aztán egészen szeptemberig dolgoztam mint szerkesztő riporter, de akkor azt éreztem, jobb lesz egy kicsit visszavenni a munkatempómból, és azóta, a nyelvtanári végzettségemet kihasználva, angolt tanítok. Viszont be kell, hogy valljam, most már elég nehéz, megértettem, miért hívják a várandósság mellett terhességnek is a babavárás időszakát.  De ez így van rendjén, a szüléssel kapcsolatos minden aggodalom elszáll, mert felváltja a türelmetlenség.

kerbor2.jpg

Jön a karácsony, az újév. Mennyire befolyásolja ez a babavárást?

Most talán kicsit összemosódik a kettő, de természetesen a szülésre készülés most a

legfontosabb. Én már a hetedik hónapban összekészítettem a kórházi táskámat, és a napokban még kiegészítettem pár fontos dologgal, amit a kórházban mondtak. Jelenleg pedig párhuzamban készítek karácsonyi ajándékokat és babaszoba díszeket. Az adventi koszorú gyertyáit ebben az évben azzal a gondolattal gyújtjuk meg, hogy ez az advent nekünk egy még különlegesebb várakozás. Az, hogy így az év végi ünnepkavalkádba fog születni a kisfiam, először kicsit furcsa volt. Nyáron születtem, és emlékszem milyen nagyon szerettem a szabadtéri, nagy gyerekzsúrokat, de Nimródnak majd legfeljebb hócsatás szülinapi zsúrjai lesznek.

b_800_600_0_00_images_kerbor3.jpg

Hogyan tervezed a jövődet?

Igazán nagy terveket nem szövögetek, de szeretnék visszamenni a televízióba. Majd meglátom, mennyire egyeztethető ez össze az anyaszereppel. Most igazán csak a szülésre és a nagyon közeli jövőre koncentrálok, amit szeretnék a kisfiammal és a férjemmel tölteni.

Haris Éva

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!