Csajok egymás közt – komoly témáról

9_honap_01.jpg

A kisbaba 9 hónapig a legnagyobb nyugalomban fejlődik a pocakodban. Biztonságban tudhatod, hiszen egy mindentől védett, magzatvízzel telt burok a „lakása”, ami megóvja őt a külső és belső hatásoktól.

Sajnos azonban előfordulhat, hogy minden igyekezet és óvatosság ellenére a magzatburok valahol megreped, és a magzatvíz szivárogni kezd. A baj az, hogy sokszor a kismamák nem tudják azonosítani a távozó nedvességet, hiszen az éppúgy lehet vizelet vagy hüvelyváladék is, ahogyan magzatvíz.

Most a barátnőim közt bébibumm van, hárman is babát várnak. Megtudtam, hogy közülük ketten használják a Loritan® magzatvízszivárgást jelző betétet. Összegyűltünk hát egy kis beszélgetésre. Miután minden csajos dolgot kitárgyaltunk, rátértünk a fontos dolgokra. Kiderült, hogy egyikük, Gitta félidőnél már volt kórházban magzatvíz szivárgásának gyanújával. Most a 30. hétnél tart, nem csoda, hogy aggódott. Hiába már a második babáját várja, a terhessége elejétől rettegett a szivárgástól. Szerencsére vaklárma volt.

- Egyik reggel arra ébredtem, hogy valami nedvességet érzek. – mondja Gitta. Rettenetesen megijedtem, mert végig féltem a magzatvízszivárgástól. Riasztottam a férjem, és azonnal bementünk a kórházba, ahol kiderült, hogy vizelet volt, mert a baba nyomja a hólyagom.

- Én pont jókor hallottam a Loritan® betétről. – kapcsolódik a beszélgetésbe Eszter. A 15. hétnél jártam, amikor Gittánál volt ez a kórházi „látogatás”, és annyira megijedtem, hogy másra sem tudtam gondolni ettől kezdve, csak erre az esetre. Ekkor találkoztam a facebookon a tesztbetéttel. Meg is vettem már másnap. Eddig szerencsére még nem jelzett semmit. Aggódtam a korom miatt is, mert én már ugye 37 éves vagyok. Persze, nem vagyok öreg, de a babavárásnál már a 35 év feletti életkor rizikófaktor. Elvégezték nálam még az amniocentézist is, mert a 12 hetes szűrésem eredménye nem volt kielégítő. Így duplán is megnyugtat a Loritan®.

9_honap_02.jpg

- Gitta, te használod azóta a Loritan® betétet?

- Igen, használom, mert megnyugtat, hogy bármi van, tudhatok biztosat még az orvosi vizsgálat előtt. És nem kell hanyatt-homlok rohanni a kórházba, mert az is egy erő stressz. Könnyen le lehet olvasni az eredményt, ha a betéten van valamilyen elszíneződés, mivel a dobozában van egy kis kártya, ami segíti a kiértékelést. Nagyon megkönnyíti a mindennapokat. Tudom, hogy biztonságban vagyunk, a baba is és én is, hiszen a betét már egészen kis mennyiségű folyadéktól is elszíneződik, nagyon hamar észre lehet venni, ha baj van.

- Én is kedvelem, mert olyan egyszerű a használata, mint egy tisztasági betété. – mondja Eszter. Az orvosom szerint is nagyon hasznos ez az eszköz, hiszen segítség neki is, engem pedig megnyugtat a használata. És a férjem is örül, mert nem riasztom kétpercenként, hogy induljunk azonnal, mert szerintem szivárog a magzatvíz. J
- Nem beszélve arról, hogy ha a szülés azzal indul el, hogy elfolyik a magzatvíz, akkor is biztos lehetek benne, hogy valóban az szivárog. – mondja Gitta.

Megnyugodtam, hogy a barátnőim és a kisbabáik biztonságban vannak. Tudatosan élik meg a várandósságot, és ők maguk választották a Loritan® tesztbetétet, hogy nyugalomban teljen a várandósságuk.

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!