Izgalmak után happy end - Anna története

Izgalmak után happy end - Anna történeteA magzatvíz szivárgás korai észlelése nagyon fontos a magzat szempontjából. Ennek jelentőségét Anna is megtapasztalta.

Izgalmak után happy end - Anna története

Loritan® a kismama nyugalmáért

Loritan® a kismama nyugalmáértOrsi  34 éves. A 10 éves Dani, a 7 éves Tamás, a 4 éves Márk és a 8 hónapos Zsuzsi anyukája.
Az első három várandósságom teljesen kockázatmentesen zajlott. Zsuzsit vártam, épp a 8. hónap elején tartottam, az ultrahangvizsgálaton mondta az orvos, hogy több a magzatvíz, mint a normális, és előfordulhat, hogy magzatvízszivárgás lép fel. Kicsit megijedtem.

Loritan® a kismama nyugalmáért

Dr. Bagarus Sándor, szülész-nőgyógyász

Dr. Bagarus Sándor, szülész-nőgyógyász

„A Loritan®-t nagyon hasznosnak tartom mind a kismamák, mind pedig a saját szemszögemből. Kismamák számára biztonságot nyújt, számomra pedig egy kiváló diagnosztikai eszköz a mindennapokban. Bátran ajánlom minden kismamának!”

Dr. Csongrády Attila, szülész-nőgyógyász

Dr. Csongrády Attila, szülész-nőgyógyász„A Loritan tesztbetétet, egy olyan diagnosztikára alkalmas eszköznek tartom, mely egy nagyon nagy hiányt pótol a korai burokrepedés diagnosztikájában. A mostani lehetőségtől sokkal kényelmesebb a várandós nő számára, pontosabb eredménnyel szolgál a szülész-nőgyógyász szakorvosnak.”

Fajt Renáta – kismama

Fajt Renáta – kismama „Csak pozitív tapasztalatom volt a  Loritan® tesztbetéttel. Kényelmesen illeszkedik, nem kellemetlen a viselése. Ezzel a tesztbetéttel visszajelzést kaphatunk, hogy a magzatvíz nem szivárog és nyugodtabban élhetjük meg a hétköznapokat. Kényelmes, hogy nem kell minden vélt panaszunkkal kórházba rohanni és vizsgálatok tucatját átélni! Szívből ajánlom minden Kismamának!”

Fajt Renáta – kismama

Dr. Bardóczy Zsolt, szülész-nőgyógyász szakorvos

Dr. Bardóczy Zsolt, szülész-nőgyógyász szakorvosNem minden elszíneződést okozó folyás magzatvíz. A hüvely baktérium-egyensúlyának felborulása (bakteriális vaginozis) is lúgos vegyhatású váladékot eredményez. Azonban tudván, hogy a hüvelyi kóros bakteriális folyás önmagában a koraszülések második leggyakoribb okát képezi, időben való felismerése hatalmas jelentőséggel bír, hiszen ezen állapot időben felismerve könnyen kezelhető. Így a koraszülések (és az idő előtti burokrepedések) jelentős része megelőzhető. A magzatvízszivárgás időben történő felismeréshez minden kismamának javaslom a Loritan® tesztbetétet!

Dr. Vajda György, a Zala Megyei Kórház szülészeti osztályának vezető főorvosa

Dr. Vajda György, a Zala Megyei Kórház szülészeti osztályának vezető főorvosa
 
Dr. Vajda György, a Zala Megyei Kórház szülészeti osztályának vezető főorvosa
 
A terhesség ideje alatt a hormonális változások miatt fokozódik a hüvelyi szekréció, így a kismama sokszor képtelen eldönteni, hogy a hüvely folyás az fiziológiás vagy esetleg kóros és magzatvízcsepegésről van szó. A Loritan® tesztbetét, mely egy rendszeresen hordható betét, kimutatja a magzatvizet, s ezzel elősegíti a diagnózist és megnyugtatja a kismamát. Ez egy egyszerű módszer, de igen hatásos, hiszen a magzatvíz szivárgás sokszor szelepszerűen történik és az orvosi vizsgálatkor nem mindig jelentkezik, azonban tartós használat esetén fény derül a problémára.

Dr. Orosházi Attila, szülész-nőgyógyász szakorvos

Dr. Orosházi Attila, szülész-nőgyógyász szakorvosA várandós kismama otthon is tudja használni a Loritan® tesztbetétet?
A várandós kismama önállóan, egyszerűen, bármikor elvégezheti a tesztet. A várandósság időszaka örömökkel, de számos aggodalommal teli időszak. Tapasztalatom szerint a kismamák magabiztosabbak, nyugodtabbak, ha a terhességük alatt zajló folyamatokat kontrollálni tudják. Nagy segítség ebben a Loritan® tesztbetét.

Milyen esetekben alkalmazza Ön a betétet, kórházi körülmények között?
Kórházi körülmények között olyan esetekben jelenthet segítséget, amikor a magzatvízszivárgás gyanúja felmerült, de vizsgálatkor nem igazolódott és folyamatos monitorozás szükséges.
 

Dr. Bartos Eszter, 4 gyermekes édesanya, a Loritan® kampány arca

Dr. Bartos Eszter, 4 gyermekes édesanya, a Loritan® kampány arca

Azokért a kismamákért vállaltam ezt a megtisztelő feladatot, akik teljes értékű életet szeretnének élni a várandósságuk ideje alatt is, és ebben nagy segítség a Loritan®.

Nagyon megnyugtató érzés, hogy magamnál hordhattam a Loritan® tesztbetétet, főként a várandósságom utolsó szakaszában. Biztonságot adott az a tudat, hogy egyértelműen fogom tudni, mikor kell a tettek mezejére lépnem, s addig pedig bátran és szabadon élhettem meg a várakozás minden örömét. Boldog vagyok, hogy ilyen módon lehetek a kismamák segítségére.

Béres Alexandra, fitnesz világbajnoknő

Béres Alexandra, fitnesz világbajnoknő

Béres Alexandra, fitnesz világbajnoknő

A második terhességem alatt rátaláltam egy plusz segítségre. a Loritan® magzatvízszivárgást jelző tesztbetét. Olyan könnyedséggel használható, mint egy tisztasági betét. Egy beépített tesztcsíknak köszönhetően elszíneződéssel jelzi a magzatvízszivárgást. Azt gondolom, hogy a várandóság az életnek egy olyan szakasza, ami teli van csodákkal, és a csodák sokszor félelmet keltenek. A testünkben számtalan változás megy végbe, és mi anyukák szeretnénk mindent érteni, és biztonságban tudni a megszületendő gyermekünket. A Loritan® biztonságérzetet ad, ezért mindig magamnál hordom, hogy egyértelműen tudjam mikor kell a tettek mezejére lépnem. Addig pedig bátran és szabadon élhetem meg a várakozás minden örömét. Tiszta szívvel ajánlom minden kismamának. Nem oly rég jelent meg Magyarországon

Jaksity Kata, műsorvezető

Jaksity Kata, műsorvezető

Jaksity Kata, műsorvezető

Megnyugtatónak tartom, hogy van valami, ami segít az anyukáknak, hogy időben tudják, ha szivárog a magzatvizük. Sajnos a legtöbb esetben valóban csak szivárog, és nem úgy folyik el, ahogy például a filmekben is ábrázolják, ezért egy nő nem biztos, hogy azonnal felismeri, mi történik vele. Ez pedig sok problémát és veszélyt jelenthet anyára és babájára. Ebben az esetben a kismama egyből a szakemberekhez fordulhat, akik segítenek, és így biztosan tudhatja, hogy nem történhet probléma. Sok gondtól, bajtól megóvhatja a várandós anyukákat, és természetesen a kisbabákat is. És mindemellett nagyon egyszerű a használata.

Dr. Fricz Sándor, szülész- nőgyógyász szakorvos

Dr. Fricz Sándor, szülész- nőgyógyász szakorvos

Dr. Fricz Sándor, szülész- nőgyógyász szakorvos

Forgalomba került egy új termék, a Loritan® magzatvízszivárgást kimutató tesztbetét, amelynek a beszerzését minden középidős, vagy már annál is előrehaladottabb, a várandósság utolsó harmadába lépett kismamának javaslom. Ez a betét az anyagába beépített, speciális pH mérő tesztcsík segítségével jelzi, hogy a hüvely körül érzett nedvesség az a várandós hüvelyéből esetlegesen szivárgó, lúgos kémhatással bíró magzatvíz-e. Vizelettel érintkezve megtartja eredeti sárga színét. Miután az oly sok koraszüléshez vezető idő előtti burokrepedés előszobája a hüvelyi bakteriális fertőzés – amelytől szintén elszíneződhet a betét – a kismama időben tud jelentkezni orvosánál, és kezeltetni tudja magát. Amennyiben burokrepedésre derül fény kivizsgálása során, van ideje méhen belüli magzatával olyan gyermekorvosi háttérrel bíró kórházba jutni, ahol egy esetleges koraszülésnél is megfelelően tudnak segíteni az újszülöttnek.

Azt gondolom Loritan® tesztbetétről, azzal, hogy a magzat a méhen belül elérhet oda, ahol majd biztonságban világra segítik, nagyban megnöveli az életben maradásának, egészséges felnőtté válásának az esélyét.

A Loritan® CE jelzésű vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Gyógyszerbiztonsági Osztály:+36 1 505-7032, drugsafety@richter.hu

A KOCKÁZATOKRÓL
OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!